Letterpress

Kohopaino modernilla otteella

Letterpress eli kohopaino oli hallitseva painomuoto yli 500-vuotta, kunnes offset ja digipaino syrjäyttivät sen. Meillä se on hallitseva edelleen.

Kohopainolla syntyvää painojälkeä, joka painetaan syvälle kartonkiin, kutsutaan moderniksi letterpressiksi. Syvälle painaminen on tavallaan väärin painettu, painaja ei osaa asiaansa. Koska oikeaoppisesti painaminen tapahtuisi niin, että väri on ainoastaan paperin pinnassa, kuten englanninkielessä sanotaan ”Kiss the paper”. 

Pussataan meilläkin paperia ja oikein kunnolla, meillä kirjanpainaja moiskauttaa niin että jää kunnon jälki. Paksulle kartongille saamme painojäljen syvälle, jolloin se näkyy silmillä ja tuntuu sormilla. Näin saadaan erottuvia tuotteita joilla herätetään vastaanottajan huomio ja rakennetaan yrityksen mielikuvaa. 

Kun tähän pussailuun yhdistetään vielä foliointi, tai joku muu näyttävistä jälkikäsittelyistämme, saadaan korteista, kutsuista ja muista tuotteista todellisia huomionherättäjiä jotka huokuvat joko luksusta tai vihreitä arvoja.

Pete & Poika panostaa käsityöhön ja laatuun, joka mahdollistaa hyvinkin yksilölliset, monipuoliset ja uniikit ratkaisut.
Meillä osataan moderni letterpress ja teemme asioita johon ei nykytekniikka kykene. Painamisen lisäksi meille on tuttua mm. kuumafoliointi, stanssaus, preeglaus, nuuttaus, perforointi, numerointi ja monet muut tekniikat.

Kauttamme saat mm. hääkutsut, kutsut, kortit, käyntikortit, lehtiöt, vihkot, kirjekuoret ym. painotuotteet.

Katso malleja folioinnista ja upeista lehtiöistä jotka toimivat erinomaisina liikelahjoina.